Vilka funktioner har smart TV?

Fler och fler enheter har möjlighet att utöka sina funktioner med appar och kallas “smart”. Den genomsnittliga husägaren använder redan minst en skärm: en smartphone, smart klocka, surfplatta, smart TV. Alla dessa enheter kan komplettera varandra. TV: n används i sin tur inte längre bara för att ta emot TV. Vad kan jag göra, vilka appar kan jag använda på min smarta TV?
Videobandspelaren på TV

Många tv-modeller gör att du kan spela in TV-program genom att först ansluta en USB-enhet eller disk. Kontrollera TV: ns bruksanvisning för att se vilket minne mottagaren stöder. Hi-modeller stöder endast USB-enheter, liksom andra hårddiskar eller 2,5-tums SSD-enheter. Se till att minnet är formaterat i FAT32. Det är svårt att hitta TV-apparater som stöder NTFS av ett välkänt Windows-datorsystem. En bra TV EPG-programvara gör att du kan ställa in inspelningen av enskilda program eller hela säsonger av TV-serier.
TV datorn

Mottagaren kan då och då fungera som en stor bildskärm. Ibland behöver du en TV när du spelar dataspel, eller om du vill visa foton och videoklipp av hela familjens resor. Ett populärt operativsystem installerat på en dator eller Mac har funktionen att överföra video och ljud till en TV (streaming så som Streamtajm via Dreamfilms) eller kopiera en bild (spegling). Du kan ansluta en mängd olika tillbehör till din TV, inklusive Chromecast enheter (för lätt streaming) eller en PC-Stick. Den senare är en hypertrophied flash-enhet, som är en mini-dator med ett operativsystem installerat, till exempel. Windows och ansluter till HDMI eller USB-port.