Så här väljer du rätt VPN-tjänst

Innan du börjar söka efter säkrast VPN-tjänst bör du först göra en checklista med dina krav. Vad är användningen av att investera i en VPN som inte matchar dina behov?

Så, för att hjälpa dig, vi har satt ihop en kort om vanliga misstag folk gör när de är shopping för en VPN och de viktigaste stegen om hur man väljer den rätta.

Vanliga misstag för första gången köpare

Vanligtvis frågar inte folk de rätta frågorna när de söker efter en VPN och tenderar att fokusera på att få det billigaste priset, så många servrar och så många funktioner som möjligt.

Också, tittar på hur VPN-leverantör rankas i Google-sökningar är fel metod.

Vad ska du titta på?

När du söker efter rätt VPN bör du överväga plats, sekretess & anonymitet, snabbhet, säkerhet, tekniska funktioner, förmåga att integrera på mobila enheter, begränsningar och kundsupport.

Plats

Vanligtvis köper du en VPN för att ansluta till en viss plats eller region. Så, se till att VPN-providern tillåter anslutningar till just den platsen/regionen.

Gör en del forskning och kontrollera hur många IP-adresser och servrar i den regionen eller platsen. Det är bäst om du letar efter en VPN som täcker ett stort geografiskt område så att du inte behöver oroa dig för några restriktioner.

Sekretess och anonymitet

De flesta användare siktar på online-integritet när de använder en VPN.

Det bästa sättet är att kontrollera om tjänsten inte registrerar loggar. Det är känt som en log-less service eller Zero-log.

Även om vissa VPN-leverantörer hävdar att de garanterar nollloggar, registrerar de fortfarande data som bandbreddsanvändning, anslutningstider eller IP-information för de webbplatser du besöker. Om du kombinerar denna information med din ISP: s register över din online-aktivitet du skulle bli bedövade av vad du kan ta reda på.

Du bör också kontrollera vilka personuppgifter du är skyldig att avslöja för VPN-leverantören. Håll saker så enkelt som möjligt och sikta på VPN som bara be om din e-postadress och ett lösenord.

Överväg den plats där VPN-leverantören har sitt huvudkontor så att du inte stöter på dåliga överraskningar som att dina personuppgifter avslöjas för myndigheter. Mål för jurisdiktioner som Panama där regelverket är tillåtande.

Hastighet

Snabbhet är avgörande för din användning av VPN. Om anslutningen är för långsam skadar det hela din onlineupplevelse. När det gäller hastighet, bör du överväga tre mätvärden inklusive ping tid, ladda upp och nedladdningshastigheter.

Ping tid hänvisar till den tid det tar för paketet (en enhet av data) att passera från din bärbara dator/dator via VPN-servern, nå destinationen och återvända. Ju lägre ping tid, desto bättre är du. Real tidsprogram som Voice over IP eller online Messaging påverkas drastiskt av ping-tiden.